Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht met de meest gestelde vragen van en voor atleten.

 • HOE KAN IK EEN WEDSTRIJD SPRAY TAN RESERVEREN?

Neem je deel aan een wedstrijd en wil je de spray tan door ons laten verzorgen? Zoek in onze webshop de wedstrijd waar je aan deelneemt, stuur ons een email en betaal op de wedstrijd of reken af in de webshop. 

Jouw wedstrijd spray tanning tijd ontvang je dan 1 of 2 dagen voor de wedstrijd via een email. Voor die tijd ontvang je verder niks, ook niet per post.

De tijd wanneer je verwacht wordt voor het aanbrengen van de spray tan ontvang je pas de laatste dagen voor de wedstrijd omdat wij eerst het wedstrijdprogramma moeten hebben voor we kunnen gaan inplannen. Uiteraard proberen we iedereen zo efficiënt mogelijk in te delen.

 • WEDSTRIJD SPRAY TAN, VOOR WIE?

Onze wedstrijd spray tan is geschikt voor alle klassen (bikini, Men’s Physique en bodybuilding). De wedstrijd spray tan kleur is afhankelijk van de klasse waarin jij deelneemt. We sprayen de bikini fitness atleten bijvoorbeeld iets lichter dan de bodybuilding atleten.

Onze medewerkers zijn ervaren en weten exact welke spray tan het beste past bij jouw klasse en bij jou huid. Neem geen risico en laat je spray tan daarom professioneel verzorgen.

 • MIJN SPRAY TAN TIJD IS TIJDENS DE WEGING

Dit is altijd zo omdat de weging vaak heel de ochtend duurt, echter werken wij nauw samen met de organisatie. Zij zijn hiervan altijd op de hoogte, je kunt gewoon op de aangegeven tijd bij ons aanwezig zijn voor je wedstrijd spray tan.

 • WAT DRAAG IK WEL EN NIET TIJDENS DE SPRAY TAN SESSIE

Het spray tannen gebeurt in een privé tentje. MAP atleten kunnen ondergoed aanhouden tijdens het spray tannen. (denk er aub zelf ook aan dat je onderbroek wel laag genoeg op je heupen zit tijden het tannen omdat je je short ook laag draagt)
Bodybuilding en bikini atleten krijgen een wegwerpslip. Maar geheel naakt mag ook.

Na de spray tan ga je in een ander tentje staan om te drogen, na ongeveer 10 minuten ben je droog. Je trekt dan bij voorkeur ruim zittende kleding aan.
Heb jij lang haar neem dan aub een elastiekje of klem mee en zorg dat je haar omhoog zit als we beginnen met de spray tan. 

Zorg voor losse, donkere kleding na de spray tan sessie (het liefst teenslippers en of los zittende sokken)

 • WEL OF GEEN OVERNIGHT BASECOAT

Als jij een erg lichte huid hebt dan adviseren wij de Yourock basecoat: basecoat

 • HOE ZIT HET MET SIERADEN?

Zorg ook dat je geen sieraden draagt tijdens het spray tannen, ook piercings niet. Het dragen van piercings is bij IFBB wedstrijden ook niet toegestaan tijdens de wedstrijd.

 • POLSBANDJE

Atleten krijgen op de meeste wedstrijdlocaties een polsbandje. Je bent als deelnemer verplicht dit polsbandje te dragen, dus ook tijdens het spray tannen heb je hem nog om. Wil je hier zo min mogelijk van terug zien op de foto’s? Doe het bandje dan een beetje strak om je pols, dan sprayen we er overheen. Dames kunnen er eventueel een armband overheen dragen.

 • MAKE-UP 

Als je je laat opmaken door een MUA, dan graag een zachte handdoek en badjas mee nemen om op te zitten als je je bruining al op hebt.

 • NAGELS

De spray tanning trekt niet in acryl of gel nagels. Maar het bruin blijft er wel 'op' liggen. Dus in onze droog-tentjes liggen natte doekjes om je nagels schoon te maken.

 • SPRAY TAN BIJWERKEN

Uiteraard kom je naar ons toe als je bijgewerkt moet worden. Dus omdat je uitlopers hebt, bijvoorbeeld na het zweten op het podium of je bent per ongeluk op een natte toiletbril gaan zitten.
Als je uitlopers in je spray tan hebt van zweten op het podium, graag je lichaam droogdeppen met een handdoek zodat je weer egaal op kan drogen.
Deppen en dus niet vegen.

Let ook op met naar buiten gaan als het regent. De spray tan is op waterbasis en loopt dus uit als er water op je huid komt. Als het gebeurt ga dan nooit wrijven. Dep het vocht weg en meld je bij ons om je spray tan bij te werken.

 • VOORBEREIDING VOOR JE HUID

Een of twee dagen voor de wedstrijd mag je je huid scrubben met een (olievrije) scrub.
Wij raden de Yourock of Pro Tan Get Buffed scrub aan, scrubben is niet verplicht maar geeft in sommige gevallen wel een beter resultaat (mits je je huid niet beschadigd door te hard te scrubben). Je neemt wat scrub crème in je handpalm en wrijft daarmee over je huid alsof je je huid inzeept. Niet te hard wrijven want dan zal je je huid beschadigen waardoor er krassen op je huid achterblijven, deze zullen zichtbaar worden tijdens het spray tannen.

Om je te ontharen kan je scheren of onze ontharingscreme gebruiken. De Pro Tan Hair Away® ontharingscreme werkt bij de een heel goed maar bij andere mensen niet dus probeer dit eerst uit.

Scheer jij liever? doe dit dan met een scherp mesje of machine, geen botte mesjes gebruiken!
Ook scheren doe je bij voorkeur een of twee dagen voor de wedstrijd. Heb je een snelle haargroei? Dan scheer je je de avond voor de wedstrijd.
Heren die voor het eerst hun lichaam helemaal gaan scheren raden wij aan om daarmee een aantal weken, het liefst maanden, voor de wedstrijd te beginnen. Vaak heeft je huid de tijd nodig om te wennen aan het scheren en kunnen er de eerste paar keer bultjes of irritaties ontstaan.
Na het scheren en scrubben mag je je nog gewoon insmeren met bodylotion en gezichts crème.

Waxen en harsen raden wij af omdat we te veel atleten voorbij zien komen met uitslag en achtergebleven lijmresten.

 • OP DE WEDSTRIJD DAG

‘S ochtends vroeg kan je gewoon douchen maar gebruik je bij voorkeur niks meer op je huid. Dus liever ook geen zeep meer gebruiken. Ook geen parfum, deodorant of bodylotion.
Je gezicht mag je wel gewoon insmeren.

 • GLANSGEL

Vrijwel iedereen gebruikt glansgel, waarmee je je strek punten en je definitie exra kunt accentueren.

Glansgel of olie gebruik je dus om je sterke punten te accentueren. Heb jij mooie schouders maar slechte buikspieren, dan smeer je dus alleen je schouders een beetje in. Tegenwoordig gebruiken alle klassen glansgel of olie. Kies altijd een glansgel van hetzelfde merk als de spray tan (of self tanning). Welke glans het best bij jou past vind je in de omschrijving van het product op deze website. 
Of vraag dit aan ons op de wedstrijddag zelf. Tevens verkopen wij daar ook alle glans producten.

Glansgel of olie gebruik je altijd met mate want je kan ook teveel glimmen op het podium en dan weerkaatst het licht als een spiegel, dus less is more!
Heb je teveel opgesmeerd, dep dit dan met een handdoek af. Vaak blijft dan de juiste hoeveelheid achter op je huid.

Heb je hier nog vragen over? Kom dan gerust naar ons toe. Wij zijn altijd op locatie om je te helpen!

 • VIEZE POSEERSLIPS EN BIKINI'S

Graag na het weekend z.s.m je poseerslip of bikini uitwassen en niet ergens onderin de wasmand laten liggen.
Je poseerkleding spoel je af onder de kraan met lauw water. Heb je licht gekleurde poseerkleding? Laat dan NOOIT je poseerkleding in een sopje ‘weken’. Aan de binnenkant van je kleding zit dan namelijk tanning, dit zal het water bruinkleuren en zo ook jouw poseerkleding. Laat je slip of bikini drogen op een handdoek, hang nooit nat aan een lijn want daardoor kunnen de kleuren doorlopen. Ook hang je je poseerkleding nooit over de verwarming om te drogen.

STAAT JOUW VRAAG HIER NIET TUSSEN STUUR ONS DAN EEN BERICHTJE, WE HELPEN JE GRAAG!