Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht met de meest gestelde vragen over een natuurlijke spray tan.

 

WAAR KAN IK ME DOOR JULLIE LATEN SPRAY TANNEN?

 • Dit kan op afspraak op onze locatie: De Run 3124, 5503 LH te Veldhoven. 
  Of op speciaal verzoek op een locatie naar keuze. Reserveringen gaan via de mail

WANNEER IS SPRAY TANNING NIET GESCHIKT VOOR JOU?

 • Tijdens een zwangerschap ivm het inademen van nevel raden wij onze zelfbruiner aan. 

HOE GAAT EEN SPRAY TANNING BEHANDELING IN Z'N WERK?

 • Een getrainde spray tanning technician sprayt handmatig de tanning vloeistof op het lichaam met een speciaal ontwikkeld spray tanning pistool. Wij brengen altijd twee lagen aan. 
  Afhankelijk van het doel van jouw spray tan kan je lingerie/short aanhouden. Echter dit is niet verplicht als jij liever helemaal egaal bruin wilt zijn. 
  Het spray tannen zelf duurt ongeveer 10 minuten, het drogen daarna ook.

HOE LANG BLIJFT DE KLEUR ZICHTBAAR?

 • Het resultaat houdt gemiddeld 6 tot 10 dagen aan. Dit zal per persoon verschillen. Uiteraard geven wij je bij de behandeling tips en tricks om zo lang mogelijk van jouw mooie bruine kleur te genieten.

KAN IK ORANJE WORDEN?

 • Nee! Hier hoef je niet bang voor te zijn. Wij werken alleen met de beste bruinings producten die absoluut geen oranje gloed achterlaten.

HOE WERKT SPRAY TANNING VLOEISTOF PRECIES?

 • Het hoofdbestanddeel van spray tanning vloeistof (en gewone zelfbruiners.) is DHA, dit kleurloze ingrediënt maakt een reactie met de eiwitten in je dode huidcellen. Deze reactie ontwikkeld jouw mooie bruine kleur. Het DHA heeft ongeveer 6 uur de tijd nodig om goed te kunnen ontwikkelen en op kleur te komen. Je moet er vanuit gaan dat je 24 uur later pas helemaal op kleur bent.
  Het zijn dus alleen je dode huidcellen die gekleurd zijn. Dit heeft verder niks met je pigment te maken.
  Dus mocht je je laten spray tannen omdat je op vakantie naar een zonnige bestemming gaat, smeer je dan wel gewoon in met zonnebrand. 

WAT KAN IK BETER WEL EN NIET DOEN VOOR MIJN SPRAY TAN BEHANDELING?

 • Zorg dat je met een schone, droge huid op jouw afspraak verschijnt. Bij voorkeur even douchen voor je de deur uit gaat en dan alleen afspoelen en geen zeep gebruiken. Ook geen bodylotion opsmeren of scheren onder de douche. 
  Als je je zo kort mogelijk voor de spray tan behandeling nog wilt scheren, doe dat dan met een nieuw (scherp) mesje of scheerapparaat zodat er geen beschadigingen op jouw huid achterblijven. Daarom zit er bij voorkeur 24 uur tussen een scheerbeurt en een spray tan zodat jouw huid even de tijd heeft om te herstellen. 
  Tanning wordt altijd donkerder op droge plekken, dus als jij beschadigingen op je huid hebt (korstvorming) dan zal dit uiteindelijk donkerder verkleuren.

  Mocht je je huid willen scrubben  zorg dan dat er minimaal 24 uur tussen het scrubben en de spray tan behandeling zit. Veel mensen scrubben al snel te hard waardoor ook weer huidbeschadigingen/strepen kunnen ontstaan tijdens de spray tan. Dus geef je huid net als het scheren even de tijd om te herstellen.
  Je huid scrubben raden wij eigenlijk ook alleen aan als je echt een vette huid hebt.

WAT KAN IK BETER WEL EN NIET DOEN  NA MIJN SPRAY TAN BEHANDELING?

 • De eerste 6 uur niet nat worden, dus niet gaan douchen of overmatig zweten. Zorg dus ook dat je een paraplu bij je hebt als het regent.
 • Zorg dat je de eerste 2 uur na de behandeling ruim zittende kleding aan hebt. Dus geen knellende spijkerbroek of een strakke bh.
 • Na die eerste 6 uur kan je dus gaan douchen en mag je alles weer. 

WELKE DAG LAAT IK ME SPRAY TANNEN?

 • Als je je laat spray tannen voor een bijzondere gelegenheid zoals een fotoshoot of bruiloft, dan adviseren wij om je 1 of 2 dagen ervoor te laten tannen. Dit om er zeker van te zijn dat de tanning nog helemaal egaal zit.
  Want als de spray tan er meerdere dagen op zit, en jij draagt bv schurende kleding dan kunnen er kleine sluitplekjes ontstaan van bv strakke spijkerbroek of bh bandjes.

Heb jij een andere vraag die hier niet tussen staan, stuur ons dan een berichtje, we helpen je graag verder!