Top 5 meest gestelde spray tan vragen.

First time wedstrijd deelnemers komen al snel bij mij terecht met vragen over de bodybuilding spray tanning, waar ze allemaal aan moeten denken.

De top 5 vragen die ik regelmatig krijg heb ik hieronder opgesomd.
 

1: Hoe moet ik mijn huid voorbereiden, moet ik scrubben?

Het belangrijkste is dat je een schone, droge huid hebt op het moment van de spray tanning. Dus geen deo, bodylotion, resten van pleisters of wax.
Alleen als jij echt een vette huid hebt of je regelmatig met bodylotion insmeert dan raad ik aan om te scrubben.
Maar zorg wel dat er minimaal 48 uur tussen het scrubben en de spray tan zit zodat je huid even de tijd heeft om te herstellen. Dat geldt overigens ook voor scheren.

2: Heb ik een onderlaag nodig zoals zonnebank of Pro Tan Overnight?
Alleen als je echt een heel erg lichte huid hebt dan raad ik een onderlaag aan. Is anders echt niet nodig maar het mag wel.

3: Hoe laat ben ik aan de beurt? als het kan wil ik graag rond 11:00 uur.
We proberen altijd zo in te plannen dat er minimaal twee uur tussen de spray tanning en het podium zit. 
Stel de wedstrijd begint om 13:00 uur met de junioren. Dat betekent dat de junioren als eerste in de spray tanning gaan.
Per locatie verschilt het hoe laat we naar binnen kunnen maar meestal is dat rond 07:00 uur. We kunnen dan rond 08:00 uur beginnen met tannen. Iedereen ontvangt de spray tanning tijd per email. Met de deelnemers die we voor 08:30 uur in willen plannen voor de spray tan proberen we wel altijd rekening mee te houden of je van ver moet komen. Ik snap dat als je uit Groningen moet komen voor een wedstrijd in R’dam, je liever wat later in de tanning wilt..

Helaas kunnen wij jullie niet zelf een tijd laten kiezen want dan zou de helft van de deelnemers niet op tijd aan de beurt komen. Maar we proberen wel zo veel mogelijk met jullie wensen rekening te houden.

4: Hoeveel lagen krijg ik?
Sowieso krijgt iedereen twee lagen. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen.
Welke vloeistof we gebruiken kan ook aan de locatie liggen. Over het algemeen zijn onze spray tans in de theaters wat donkerder omdat de verlichting op de podium daar vaak feller is.
 
5: Kan ik mij gelijk aankleden na het tannen?
Na het tannen ‘verplaatsen’ wij jou naar een droogtentje. Gemiddeld duurt het drogen ongeveer 10 minuten, daarna kan je iets luchtigs aantrekken.
 
Als je nog nooit wedstrijden hebt gedaan dan kan het zijn dat je nerveus bent voor jouw eerste spray tan. En dat is echt niet nodig. Wij hebben op onze website ook nog een veel gestelde vragen pagina, deze vind je hier.

Heb je een vraag die onbeantwoord blijft? blijf er niet mee zitten en neem gewoon contact op, wij helpen je graag verder!
Claudia Bulsing